Život jednej mormonky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Leto je jednoducho fajn

Väčšinu roka som sa tešila na letné prázdniny. A mala som aj na čo, lebo mám konečne čas na všetky skvelé aktivity a priateľov, a všetko to, čo nestíham počas školy.

Stavím sa, že keď sa ma niekto o 2 mesiace spýta, čo som robila cez prázdniny, nebudem vedieť dať ucelenú odpoveď. Som však presvedčená, že je toho veľa. Som rada, keď som zaneprázdnená, pretože neznášam nudu a ten pocit, keď nemáte čo robiť. Našťastie som také niečo necítila už dosť dlho.
Moje každodenné aktivity sú zhruba takéto: práca, stretnutia s kamarátmi, jedenie v reštike, učenie s misionármi, každú stredu stretnutie s Mladými ženami, každú sobotu rodinný domáci večer, každú nedeľu zhromaždenie, stihla som aj letecký deň v Hričove, pár filmov v kine, výlet na hrad (o tom som aj napísala), posilňovňa, čítanie kníh, čas strávený s rodinou (v piatok - sobotu sme mali gulašku)... A veľa vecí je už naplánovaných.

Dnes je prvá nedeľa v mesiaci a v našej Cirkvi je to deň, kedy všetci členovia držia pôst po dobu 2 jedál (24 hod.), a potom darujú peniaze, ktoré by minuli za tieto jedlá, do fondu pre chudobných. Nazýva sa to pôstna obeť.
Tiež je táto nedeľa špeciálna tým, že namiesto príhovorov počas 1. hodiny zhromaždenia vydávajú členovia svoje svedectvá. Dnes som hovorila o tom, ako som si uvedomila, že dar Ducha Svätého je niečo naozaj skutočné a že ostatní môžu cítiť jeho vplyv, keď sú s tými, ktorí tento dar majú.
Ako som písala vyššie, strávila som s rodinou 2 dni, pričom sme prespali u starkej. Som jediná členka Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní z mojej rodiny. V ten večer ma nečakane prepadol pocit, že mi niečo chýba. Bola som nesvoja. Rýchlo som to potlačila a ani som nad tým veľmi neuvažovala. Až dnes som si uvedomila, že to bola práve tá "aura" Ducha Svätého, ktorú so sebou nosia členovia. Takmer každý deň totiž strávim s mojimi priateľmi z Cirkvi nejaký čas, takže sa mi nikdy nezdalo, že by na nich bolo špeciálne poznať, že majú v sebe Ducha.
Milujem svoju rodinu. Nedala by som ich za nič na svete. Sú úžasní a ďakujem Bohu, že máme medzi sebou také dobré vzťahy. Napriek tomu je poznať rozdiel. Je to ako teplo a chlad. Mať Ducha a nemať Ducha so sebou. Dúfam, že raz aj oni ucítia to teplo.
Určite sa to ťažko rozumie tomu, kto to nezažil. Chcela som napísať o tom, že Duch Svätý je skutočný a že naozaj môže pôsobiť v našich životoch.

A ešte raz: MILUJEM SVOJU RODINU! <3


O mne | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014