Život jednej mormonky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Už ma nebaví byť stále nahnevaná

Články na tento blog nepíšem veľmi často, a preto ak sem niečo pridám, je to vec, myšlienka, nápad..., o ktorý sa chcem naozaj podeliť. Tak je tomu aj dnes.

Neviem odhadnúť ten čas, kedy sa to začalo, možno sú to už 2 - 3 mesiace, odkedy sa postupne a veľmi nenápadne začal vo mne hromaždiť hnev. Možno to spôsobilo odkladanie dôležitých vecí. Dovolila som si nemať rada niektorých ľudí. Bolo pohodlné sťažovať sa na druhých, veď sú takí neschopní. Prečo by som mala byť ja tým príkladom pre druhých? Na čo mi to je? Aj tak som nešťastná. A tak to išlo. Je to len pár príkladov môjho správania sa a postoja, ktorý som si pestovala. Lenže sa to dostalo až do takého bodu, kedy ma dokázalo nahnevať jedno obyčajné slovo. Akékoľvek.

S takýmto duševným rozpoložením som nemala absolútne žiadne skúsenosti. Toľko hnevu! Nedokázala som ho spracovať. Ešte stále s tým bojujem, ale dnes som prišla na spôsob úniku.

1. Čítanie písiem
Čítam ich každý deň. Aspoň sa o to snažím, hoci sa mi stane, že si na to nenájdem čas, lebo sa mi nechce. Chyba. Lenže iba čítať nestačí. Dnes som sa pred začatím pomodlila o pomoc od Boha a On odpovedal. Keď som behala očami po riadkoch Knihy Mormonovej, zistila som, že je tam kapitola napísaná iba pre mňa! V skutočnosti mi Duch Svätý osvetlil, čo mám robiť - činiť pokánie.

2. Modlitba a pokánie
Tak som pokľakla a poprosila Boha o odpustenie. Za všetky tie myšlienky, za zvyšovanie hlasu na ľudí okolo mňa, za nadávanie... Jednoducho za všetko. To bola úľava! Lenže tu pokánie ani zďaleka nekončí!!

3. Príhovor od bývalého vedúceho Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní
Ako som študovala písma, dostala som sa až k jednému príhovoru s názvom Pokánie. Je od bývalého apoštola Ježiša Krista. Tento aspoštol už pred časom zomrel, ale jeho slová sú stále pravdivé. Rozhodla som sa to čítať a používať každý deň svojho života, až kým nepocítim zlepšenie.

https://www.lds.org/general-conference/1991/10/repentance?lang=eng

Je to síce po anglicky, ale ak ten jazyk ovládate, prosím, neváhajte si to prečítať! Môžem vám sľúbiť, že sa naučíte niečo nanajvýš cenné.

4. Plán zlepšenia
Na papier som si napísala body, v ktorých sa musím zlepšiť. Každé ráno, a tak často ako bude treba, si ich prečítam a budem sa snažiť zo všetkých síl uspieť v každom bode. Je mi jasné, že to nepôjde tak ľahko a veľakrát sa stane, že skĺznem do starých zlých koľají, ale kľúčom je nikdy sa nevzdať.

O tieto myšlienky sa delím preto, lebo dúfam, že tak niekomu pomôžem. Nechcem si to nechať iba pre seba, keď už som na to po takej dlhej dobe prišla. Chcem sa podeliť. Lebo ak máte podobný problém, ak rozmýšľate negatívne, nie ste spokojní sami so sebou, ak je vaša situácia akokoľvek zlá, pre každého je tu cesta. PRE KAŽDÉHO! Neklesajte na duchu a začnite konať.


O mne | stály odkaz

Komentáre

  1. .
    Nac citat nieco co sa cloveku NECHCE citat?
    publikované: 27.01.2014 23:25:23 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014