Život jednej mormonky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tak svieť vaše svetlo

Sobota bola skvelá! Mali sme aktivitu našej cirkevnej pobočky a išli sme na výlet na Lietavský hrad.

Našli sme si pekné miesto obďaleč, kde sme opekali a liezli po stromoch. Jeden náš člen je totiž stromolezec, tak priniesol vybavenie. Ani by som nepovedala, že vyšplhať sa po lane, dokonca s pomocou sedačky, je také ťažké. Dostala som sa ledva 3 metre nad zem a to bol môj koniec. Ešte teraz ma bolia ruky. Asi by som mala začať posilňovať.
Počasie nám prialo, aj keď väčšinu týždňa hlásili, že má pršať. Modlitby zabrali. Som rada, že sa snažia Lietavský hrad zrekonštruovať. Bola by škoda nechať ho úplne schátrať. A tie výhľady, čo sú odtiaľ...! Vidieť mojich priateľov bolo neskutočne príjemné. Celkove to bola taká pohodová, relaxačná sobota.

Naša Cirkev, tak ako väčšina kresťanských cirkví, má každú nedeľu zhromaždenie (bohoslužba). To naše trvá 3 hodiny a je rozdelené na 3 časti:
1. hodinu je hlavné zhromaždenie, kedy prijímame sviatosť a obnovujeme si tak svoje zmluvy s Pánom. Takisto, prezident pobočky vždy dopredu určí, kto bude mať príhovor. U nás môže mať príhovor ktorýkoľvek člen a počas tejto prvej hodiny sú to väčšinou 2 ľudia. Dnes, zhodou okolností rečníčky, hovorili o svetle Kristovom. O tom, že by sme ho mali nechať zo seba vyžarovať svojimi spravodlivými skutkami a životom. Veľmi ma zaujala jedna vec: biela farba obsahuje všetky základné farby, vedeli ste to? Ako keď svieti slnko a prší, vytvorí sa dúha. Svetlo slnka, mesiaca a všetkých hviezd pochádza od Ježiša Krista. "Tak svieť vaše svetlo pred ľuďmi, aby videli vaše dobré skutky a velebili vášho Otca, ktorý je v nebesiach" (Matúš 5:16).
2. hodinu je Nedeľná škola, kde sa učíme o niektorej zásade evanjelia. Nie je to prísne ako v škole, tu učiteľ, okrem toho, že nás učí z písiem, sa aj pýta na naše skúsenosti, náš názor, rady...
Záujemcovia a čerství členovia väčšinou túto hodinu strávia na Zásadách evanjelia, čo je ďalšia trieda, kde sa učia úplné základy.
Pre dievčatá od 12 do 17 rokov je tu trieda Mladých žien, ktorú náhodou vediem ja. Vlastne sme na ten včerajší výlet spolu s dievčatami piekli koláče, ako poďakovanie nositeľom kňazstva za ich pomoc a službu. Samozrejme, koláče dostali úplne všetci a za pár minút sa po nich zľahla zem. Jahodová bublanina a jablkový koláč, aby sa rozumelo. Mňami.
Pre deti od 0 do 11 rokov sú Primárky.
Každá trieda je prispôsobená veku a potrebám tých, ktorí ju navštevujú. Takže je to tak pekne zorganizované.
3. hodinu bývame rozdelení na Združenie pomoci (pre ženy) a Kňazské stretnutie (pre mužov). Dnes je však piata nedeľa v mesiaci, takže sme boli spojení.

Po skončení som prišla domov, mala s rodinou obed a oddychujem.

Nechcela som, aby bol celý článok len o zhrnutí posledných dvoch dní, v mysli sa mi vynárajú aj iné myšlienky, ako 'prečo sa vždy zaľúbim do človeka, ktorý mi to neopätuje', 'v pondelok sa musím začať učiť na štátnice', 'ako mám pomôcť rodičom zlepšiť ich vzťah' alebo... Už ani neviem. Nakoniec ma však prešla nálada rozpísať sa o týchto veciach. Ako sa poznám, tak sa určite vráti, a potom napíšem dlhé litánie potrebné na to, aby sa moje srdce upokojilo. Tak to občas býva.


O mne | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014