Život jednej mormonky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ustúpte, strašiaci!

Tak ja neviem. V jednu chvíľu som úplne v pohode, plávam si na svojom obláčiku mieru a pokoja, a vzápätí zistím, aký bol krehký. A cítim nenávisť voči ľuďom a ich naivným dobručkým slovám, smajlíkom a myšlienkam, vďaka ktorým si myslia, že zmenia svet. Zmenia ho. Len voči tomu cítim nenávisť. Ani neviem, kde sa to vo mne berie.

Zvyčajne dokážu takéto stavy zničiť celý deň. Úplne celý, všetky minúty, ktoré ostávajú do spánku. Aj teraz moje vnútro zahaľuje čiernota, ako atrament rozpúšťajúci sa v čírej vode. Prednedávnom som však prišla na jeden trik. Je úplne primitívny a dobre známy, len som mu nevenovala žiadnu pozornosť. Nikdy. Stačí si v duchu opakovať jednoduchú krátku vetu, ktorá bude obsahovať to, ako sa chcem cítiť. Napr.: "Som šťastná a pokojná." Nič viac, len to. A opakovať si to stále dookola, ako nejakú mantru. Ani by ste neverili, ako to fajnovo zaberá. Predpokladám, že je to tým, že to zaplní myseľ a neuvoľní pódium pre sebazničujúce myšlienky.

Pozitívum dnešného dňa je, že mi kuriér doručil parfém, ktorý som si objednala. Som z toho nadšená, je to asi druhýkrát v mojom živote, čo som si vôňu vybrala sama, lebo som vždy dostávala voňavky pod stromček a pod. Teraz však už konečne prišiel môj čas!

 


O mne | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014