Život jednej mormonky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Učíme sa neustále

Tento obraz ma zaujal hneď ako som ho uvidela, medzi mnohými ďalšími. Volá sa Add to Your Faith Virtue, and to Your Virtue Knowledge (Pridajte ku svojej viere cnosť a ku svojej cnosti poznanie). Namaľoval ho Walter Rane.

Vysvetlila som si ho tak, že sa máme učiť nielen o svetských veciach, ale aj o tých duchovných. Že to ide spolu ruka v ruke. Pretože keby sme jedno z toho zanedbávali, nebudeme šťastní.

Ten obraz je taký nádherný, že z neho nemôžem spustiť zrak. Učenie sa je niečo, čo mi teraz robí veľké starosti. Mám teraz na mysli skôr tie svetské veci. Mám pred sebou veľkú skúšku a nemôžem sa donútiť sadnúť si ku knihám a poznámkam a dostať nejako tie vedomosti do hlavy. Nechápem, že práve toto je zrovna môj problém, pretože som s tým nikdy nemala ťažkosti. Väčšinou ma spolužiaci volali "bifla", lebo som dostávala obvykle samé jednotky. Lenže odkedy som na vysokej, zmenilo sa to. Nechce sa mi učiť. Hanba mi.

Dúfam, že v sebe nájdem tú silu a sadnem si k tomu. Lebo tá sila tam vo mne je, je v každom z nás. Som presvedčená o tom, že by som dokázala čokoľvek, stačí sa len premôcť. Napríklad byť mozgovou chirurgičkou, čo je na míle vzdialené môjmu skutočnému oboru ;)


O mne | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014