Život jednej mormonky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Byť aktívnou sa vypláca

Mala som včera v pláne pokračovať v tom, aby som sa bližšie predstavila, ale bol to taký únavný a dlhý deň, že som to jednoducho nezvládla.

Doobeda som síce bola doma, ale to som väčšinu času pracovala. Robím prekladateľku pre našu Cirkev. Nie som žiadna profesionálka, nemám vyštudované prekladateľstvo, tlmočníctvo, ale viem po anglicky. Vlastne sa tento jazyk učím už 14 rokov, a dokonca ho študujem na vysokej. Stále však nie som expertka, a úprimne? Ani nikdy nebudem.

 Jenoducho som asi do 14tej pracovala, a potom som išla do mesta na stretnutie s misionármi. Naša Cirkev (a keď píšem „naša“, nechcem ju tým nijako uzatvárať pred svetom, pretože jej členom môže byť ktokoľvek) sa vyznačuje veľmi rozsiahlou prácou misionárov, ktorí sa snažia ľuďom odovzdať svoje posolstvo. Ťažká práca, to vám poviem. Možno ste ich už na ulici aj videli – väčšinou mladí chlapci v obleku s menovkou na saku. No tento rok máme na Slovensku konečne aj sestry misionárky! Sú úžasné.

Takže som bola s misionármi, pripravili si pre mňa lekciu, a potom prišla jedna záujemkyňa, veľmi milé dievča plné energie. Učili sme ju o evanjeliu, znovuzriadení, odpovedali sme na jej otázky, a pod. Potom som mala hodinu čas, tak som zbehla do obchodov. Následne som sa vrátila do budovy (tak voláme miesto, kde máme prenajaté priestory na cirkevné účely), kde učili misionári angličtinu (rodení Američania) a keďže máme sestru misionárku z Francúzska, bola aj hodina francúzštiny. Osobne som sa učila francúzštinu len 2 semestre v prváku na výške a veľa som si toho nezapamätala, ale keď som bola na tej hodine, zistila som na moje prekvapenie, že celkom rozumiem. Aspoň tie základy. Milujem učiť sa jazyky. To je vec, ktorá ma naozaj baví.

Mimochodom, tieto hodiny angličtiny, prípadne iného jazyka, bývajú pravidelne každý štvrtok a zadarmo. Keby ste mali záujem prísť a máte možnosť dostať sa do Košíc, Žiliny, Banskej Bystrice, Zvolena, Nitry, Trenčína alebo Bratislavy, dajte vedieť a napíšem vám tel. číslo a adresu, aby ste sa tam vedeli dostať.

Keď som sa teda večer vrátila domov, musela som ešte pracovať. Potom som bola taká unavená, že som išla rovno do postele. Ale mala som z celého dňa skvelý pocit, lebo som sa neflákala, čo občas robím až príliš často, a zužitkovala som čas zmysluplne. Juchuu!

Z tohto článku sa o mne môžete dozvedieť pár vecí, takže by sme to mohli rátať aspoň ako časť predstavenia sa, však?


O mne | stály odkaz

Komentáre

  1. Milé, Mormonko,slovenská.
    Jseifikaci Ježíše.m, nebudeš tomu věřit, Husita. Kluky a holky z Kristových posledních dní moc nemusím, ale současně proti nim nic nemám. Mám něco proti glorifikaci Ježíše. Bůh je u nás Jeden. Stvořitel Všehomíra, můj vůdce a Pán. Jsem Boží bojovník. Vadí mi, že lidi nečtou. Bibli, všechno odzačátku. Kde byl Ježíš,když se tvořilo. Neodpovím si.Církev dnešní je důkazem, že Stvořitel je všemilující. Jinak by to rozehnal, nebo znova utopil. Vím a věřím, že stanu v první řadě Božích vojů. A nemůže to dopadnout jinak, než, že Bůh Stvořitel to vyhraje, pravda a láska Boží zvítězí, národ pravého Boha přežije a Ježíš, holt, bude koukat a d+lat chlast z vody))))
    publikované: 28.06.2013 12:33:53 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Blbne mi protiphischingový nastavení.Nejdu to psát znova.
    Promiňte mi to, prosím.
    publikované: 28.06.2013 12:35:57 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  3. mormonka
    ==Stále však nie som expertka, a úprimne? Ani nikdy nebudem.´== a nechýba ti sebavedomie? to ti teda druhí viac dôverujú, ako sama? alebo falošná skromnosť?
    ==lebo som sa neflákala, čo občas robím až príliš často,= to patrí k životu mladých ľudí. neviem, či niekto existuje, kto by sa aspoň raz za čas nepoflakoval
    publikované: 28.06.2013 21:33:39 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Odpoveď
    Mito: s mnohými vecami v tvojom komentári súhlasím, ako "Bůh Stvořitel to vyhraje, pravda a láska Boží zvítězí, národ pravého Boha přežije". tiež som rada, keď ľudia čítajú Bibliu, celú Bibliu, a nielen to, ale aj podľa toho žijú. glorifikácia=oslavovanie, ak sa nemýlim? v našej Cirkvi oslavujeme JK ako Spasiteľa a Vykupiteľa, Stvoriteľa sveta a všetkého, čo je na ňom, ako nášho Pána, ako Boha, Jednorodeného Syna Nebeského Otca... On je veľmi dôležitý
    vasilisa26: to, že nebudem expertka znamená, že nikto nebude nikdy v cudzom jazyku expert. nikdy. o tom sme mali diskusiu aj na jednom seminári na výške. predsa len, materinský jazyk je materinský jazyk a cudzí je cudzí. ale inak som v angličtine celkom dobrá
    súhlasím s tým, že mladí ľudia sa flákajú, tvojimi slovami "aspoň raz za čas", lenže ja som niekedy doslova celé dni neurobila nič rozumné a to ma znervózňovalo. keď niekomu pomôžem, niečo sa naučím a pod. cítim sa oveľa spokojnejšie. ale flákacie dni v živote tiež treba. s mierou
    publikované: 28.06.2013 22:37:03 | autor: zivot-jednej-mormonky (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Jazyky
    Aj ja mám rád jazyky. Hlavne ten biblický...
    publikované: 30.06.2013 10:48:27 | autor: advokat (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Už snad budu srozumitelnější. Pro mnohé.
    PŘESNĚ O TO JDE. Glorifikujete zástupného boha. Stvořitel je jeden. Jediný. Nečtete, papouškujete slova kněženců, co porušují všechno. Stvořitel věděl, ře jsme sprostí, však nás stvořil. Jednoduchejch deset věcí. Jeďte , kristové do světa, do samotného Vatikánu a udělejte tam pořádek. Jinak to zase bude na nás. Božích služebnících a bojovnících. A bude to akční. Na váš vkus. Však náš velitel se s tím taky moc neto.
    publikované: 30.06.2013 17:27:29 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014